Dövülmüş badem , şeker ve yumurta akı ile hazırlanan, genellikle , kahve , çikolata,çilek, fındık, antep fıstığı, vanilya vb. ile koku verilen hamurdan yapılan, dışı gevrek içi yumuşak, küçük yuvarlak pasta.İlk tarifin Rönesans dönemi Venedik'inden geldiği , 1800'lerde Fransızlar tarafından günümüzdeki şekliyle yapıldığı söyleniyor.
Klasik Macaron Tarifi
Bir pastane tepsisine tereyağı sürülmüş yağlı kağıt döşeyin.-350 gr toz şeker ile 250 gr toz bademi karıştırın.
- Bir tutam tuzla hafifçe çırptığınız dört yumurta akını yavaş yavaş katın.
-Hamuru yağlı kağıt üzerine yaklaşık 30 küçük parça halinde dökün.Pişirme sırasında yapışmamaları için aralarına mesafe bırakın.
-Önceden ısıtılmış 200 C fırında 12 dakika pişirin.
-Macaronları bir spatula yardımıyla kaldırın ve nemli bir tepsi üzerine dizin.
-Birkaç dakika bekledikten sonra ikişer ikişer yapıştırın ve tamamen soğumalarını bekleyin. 50 gr toz kakao ile koku verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder