Salı, Ekim 12, 2010

Macaron nedir?


Dövülmüş badem , şeker ve yumurta akı ile hazırlanan, genellikle , kahve , çikolata,çilek, fındık, antep fıstığı, vanilya vb. ile koku verilen hamurdan yapılan, dışı gevrek içi yumuşak, küçük yuvarlak pasta.İlk tarifin Rönesans dönemi Venedik'inden geldiği , 1800'lerde Fransızlar tarafından günümüzdeki şekliyle yapıldığı söyleniyor.



Klasik Macaron Tarifi


Bir pastane tepsisine tereyağı sürülmüş yağlı kağıt döşeyin.-350 gr toz şeker ile 250 gr toz bademi karıştırın.

- Bir tutam tuzla hafifçe çırptığınız dört yumurta akını yavaş yavaş katın.

-Hamuru yağlı kağıt üzerine yaklaşık 30 küçük parça halinde dökün.Pişirme sırasında yapışmamaları için aralarına mesafe bırakın.

-Önceden ısıtılmış 200 C fırında 12 dakika pişirin.

-Macaronları bir spatula yardımıyla kaldırın ve nemli bir tepsi üzerine dizin.

-Birkaç dakika bekledikten sonra ikişer ikişer yapıştırın ve tamamen soğumalarını bekleyin. 50 gr toz kakao ile koku verebilirsiniz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder