Perşembe, Ocak 03, 2013

Dondurma Lezzetinde Tart

Tart dedigim andbenim için akan sular durur :) sizlerle paylasacagım tarif hem hafıf hem alıştıgımız tartlar harıcınde farklı bır lezzet ...  Ilk once tart hamuru ıle baslayalım

Malzemeler:



•500 gram un,
•250 gram tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış ve soğuk olmalı),

•2 yemek kaşığı pudra şekeri,

•1 yumurta ya da 1/2 çay bardağı kadar buzlu su,

•1 çay kaşığı tuz.



Hazırlanışı:

Mikser kabına elenmiş unu, pudra şekerini, tuzu koyun ve iyice karıştırın. Ardından küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin. Tarifinizde yumurta varsa bu aşamada ekleyin, ya da buzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi bir hamur elde edin (resimde gördüğünüz gibi). Hamuru, elinize alıp sıktığınızda birbirini tutmalı. Bu kıvamı soğuk suyla ayarlayabilirsiniz.

Kum kıvamındaki hamuru mümkünse ellemeden, bir spatula yardımı ile tezgaha yaydığınız streç filmin üzerine alın, streç film yardımıyla bastırarak daire haline getirin ve iyice sarın. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Hamur soğuduğu zaman yağ parçalarını içinde tane tane görmelisiniz.

bu sekılde tart hamurumuzu baska bır yerde bekletelım .

Sımdı kreması ıcın ;

Vanilyalı Krema için



2 su bardağı süt ( light süt de olabilir )

6 yumurta sarısı

1/2 su bardağı şeker ( veya tatlandırıcı  1 cay bardagı )

1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş

1.5 çay kaşığı vanilya özü ( marketlerde bulabılırsınız )

3.5 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
Vanilyalı pasta kremasını hazırlamak için, ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.


Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır). Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin. Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın.

Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın. 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın. Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin.        

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder